onsdag 6 juni 2012

Lax med oliver- och fetaosttäcke


Idag har vi varit och hälsat på kusin Jeanette och hennes Johnny. Deras tre kattungar fick väldigt mycket kramar av Maja och Magda. Magda ville hemskt gärna ha en av dem med hem. Gubben säger att:

- Vi får se. De är inte så gamla ännu och alla ungar är söta när de är små. 

Därför blir det enkel och snabb mat idag. Fiskratarna fick korv istället. Konstigt. Häromdagen slogs de över 10 korvar men idag åt de bara 6.

Denna rätten kanske inte ser så väldigt aptitlig ut men den var riktigt god. Jag använde mig av ICA Eko blandade gröna och svarta oliver 215 gram. Fungerar också att använda sig av färdig tapenade.

4 portionsbitar lax
3 krm salt (beroende på hur salt fetaosten och oliverna är)
1 krm svartpeppar
2 dl oliver (gröna eller svarta eller gröna och svarta)
1 dl creme fraiche
150 gram fetaost

Mosa fetaost och blanda ner i crème fraiche.
Salta och peppra.
Hacka oliverna.
Torka av laxen lite om du använder tinad frusen lax. Blir gärna lite blöt.
Lägg laxen i en ugnsfast form. 
Strö på hackade oliver.


 Bred på fetaoströra.


Tillaga i ugnen i 220 grader  i 12 minuter.


Servera med kokt potatis samt tomater och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar