torsdag 3 oktober 2013

Äppelkaka



Äppel, äppel, äppel. Snart sprutar det nog äpple ur öronen på oss.

Tänkte fixa något gott till Max eftersom han idag slutar tidigt. Skönt med korta dagar i skolan.

Alltid gott med tilltugg till kaffet.

Glad blev han.

- Denna var jättegod. Den måste du baka igen.

Efter andra biten stoppade jag honom. Alltid bäst att vara lagom med det goda.

150 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 äpple
2 msk smör
2 msk strösocker
2 msk kanel

Vispa socker och smör.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda ihop och rör ner mjöl och bakpulver.

Skala, kärna ur och tärna äpple.
Stek äpple i smör med socker och kanel tills äpple är mjuka.


Vänd ner äpple i smeten.

Smöra och mjöla/bröda en form. Jag använde sockerkaksform.
Häll smeten i formen.


Grädda nederst i ugn 170 grader i 40 minuter.
Låt svalna lite innan du tar kakan ur formen.

Servera som kakan är eller med vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar