fredag 4 oktober 2013

Köttfärspaj



Upptäckte små äckliga mjölbaggar i skafferiet.

Jag som tidigare varit så noga med att ha torra produkter i burkar har slarvat. Blivit lat. Inte orkat. Nu kom straffet.

Hittade bara baggar i skåpet och i en påse med rågmjöl som gömt sig längst bak.

Ville inte chansa så allt åkte ut och skåpet både dammsögs och torkades. Sprayade med medel och torkade igen.

När jag ändå höll på tog jag det andra skafferiet också.

Nytt mjöl inhandlades och allt i tätslutande burkar. Hoppas nu baggarna är borta.

Lagar idag ett kryddstarkt alternativ till den vanliga tacon.

Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
150 gram smör
3-5 msk vatten

Nagga ihop mjöl och smör.
Tillsätt vätska och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila 30 minuter i kylskåp.
Tryck ut i en pajform (jag använder springform).
Grädda i 220 grader i 10 minuter.

Fyllning:
500 gram nötfärs
1 påse Fajita-krydda
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl mjölk
2-3 dl riven ost
1 röd spetspaprika
nacho rolls

Stek köttfärsen grynig och tillsätt kryddorna.
Häll köttfärsen i pajskalet.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Häll över köttfärsen.
Strö över riven ost.
Skär paprikan i ringar och toppa pajen.
Grädda i 220 grader i 30 minuter.
Ta ut pajen ur ugnen och toppa med nacho rolls.



Servera med salsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar