söndag 20 oktober 2013

Kladdiga chokladmuffins



Kanske skulle det komma fler och gratulera Magda under söndagen annars är det fika till familjen ikväll när jag jobbar.

250 gram mörk choklad minst 70%
250 gram smör
4 äggulor
4 ägg
1 dl rörsocker
3 msk espressopulver
1 dl vetemjöl

Smörj en muffinsplåt noggrant. (Min plåt har 12 hål med ca 1 dl i varje hål)
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Rör ihop äggulor, ägg, socker och espressopulver försiktigt.
Sikta ner mjölet.
Blanda ihop äggsmet och chokladsmöret.
Rör inte för mycket.
Häll smeten i muffinsformarna. Inte riktigt ända upp.
Grädda i ugn 220 grader i 8 minuter.
Låt muffinsen svalan någon minut innan du plockar ut dem. Kom ihåg att fondant SKA vara kladdig i mitten.

Servera helst nygräddade. Antingen som de är eller med lite vispa grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar