söndag 6 oktober 2013

Pasta med vitlöksdoftande ugnsbakade tomater



Snabbmat. Riktig snabbmat. Enklare än såhär är det svårt att göra. Allt beror ju på råvarorna och jag unnade oss att köpa Vikens körsbärstomater. Suga ut det allra sista av sommaren. För mig är det inte höst förrän butiken inte längre kan erbjuda mig närodlade tomater.

Givetvis kan du göra rätten vegetarisk genom att utesluta salami.

500 gram körsbärstomater (gärna i olika färger)
2 msk olivolja
3 stora vitlöksklyftor
500 gram pasta
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka färs basilika eller 1 msk torkad
1 liten påse ruccola
3 dl parmesan
salami

Lägg tomaterna på bakplåtspapper.
Finhacka vitlöken och strö över.
Ringla olivolja ovanpå.
Baka i ugnen 200 grader i ca 15 minuter.
Koka under tiden pastan.
Häll över tomater/olivolja/vitlök i en bunke.
Blanda ner den kokta pastan.
Krydda.

Servera med riven parmesan, ruccola och salami. Eventuellt flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar