lördag 26 oktober 2013

Fläskfilé gorgonzola


En rätt som är utmärkt att förbereda och bara gratinera när gästerna kommit.

Jag serverar klyftpotatis till men ris eller nudlar passar också.

2 tsk röd currypasta tycker jag ger lite sting i rätten utan att det blir allt för starkt. Men gillar man stark mat kan man öka currymängden.

900 gram fläskfilé
2 tsk röd currypasta
1 gul paprika
1 röd paprika
5 dl grädde
2 msk kalvfond
1 dl mango chutney
2 tsk maizena
150 gram gorgonzola
salt
svartpeppar

Skär filéen i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över köttet i en ugnsfast form.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Fräs i lite smör.
Späd med grädde, fond och rör i mango chutney och currypasta.
Koka i 5 minuter.
Häll såsen över köttet.
Lägg en klick gorgonzola på varje köttbit.


Gratinera i 8-10 minuter tills osten börjar smälta.



Servera med klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar