Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 26 oktober 2013
Fläskfilé gorgonzola
En rätt som är utmärkt att förbereda och bara gratinera när gästerna kommit.
Jag serverar klyftpotatis till men ris eller nudlar passar också.
2 tsk röd currypasta tycker jag ger lite sting i rätten utan att det blir allt för starkt. Men gillar man stark mat kan man öka currymängden.
900 gram fläskfilé
2 tsk röd currypasta
1 gul paprika
1 röd paprika
5 dl grädde
2 msk kalvfond
1 dl mango chutney
2 tsk maizena
150 gram gorgonzola
salt
svartpeppar
Skär filéen i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg över köttet i en ugnsfast form.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Fräs i lite smör.
Späd med grädde, fond och rör i mango chutney och currypasta.
Koka i 5 minuter.
Häll såsen över köttet.
Lägg en klick gorgonzola på varje köttbit.
Gratinera i 8-10 minuter tills osten börjar smälta.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Etiketter:
fläskkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar