Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 7 oktober 2013
Morotspaj
Vegetarisk rätt som jag serverar bacon till.
Max och Magda gillade inte smaken på pajen. Jag tyckte den påminde om rotmos i smaken. Visserligen är det morötter i rotmos men att pajen skulle smaka rotmos är väl inte det första jag trodde.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 dl kesella
Arbeta vetemjöl och smör smuligt.
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila kallt i kylskåp i 30 minuter.
Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter 200 grader.
Fyllning:
4-6 morötter
1 purjolök
1 msk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Riv morötterna grovt.
Hacka purjolöken.
Stek morötter och purjolök hastigt.
Lägg över i pajskalet.
Topping:
3 ägg
250 gram Keso
3 dl riven ost
2 tsk potatismjöl
Rör ihop ägg, Keso, ost och potatismjöl.
Häll över morötterna.
Grädda i 200 grader i 30 minuter.
Servera med stekt bacon, ruccola, tomat och vitlöksbröd.
Etiketter:
paj,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar