måndag 7 oktober 2013

Morotspaj


Vegetarisk rätt som jag serverar bacon till.

Max och Magda gillade inte smaken på pajen. Jag tyckte den påminde om rotmos i smaken. Visserligen är det morötter i rotmos men att pajen skulle smaka rotmos är väl inte det första jag trodde.


Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 dl kesella

Arbeta vetemjöl och smör smuligt.
Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila kallt i kylskåp i 30 minuter.
Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter 200 grader.

Fyllning:
4-6 morötter
1 purjolök
1 msk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Riv morötterna grovt.
Hacka purjolöken.
Stek morötter och purjolök hastigt.
Lägg över i pajskalet.

Topping:
3 ägg
250 gram Keso
3 dl riven ost
2 tsk potatismjöl

Rör ihop ägg, Keso, ost och potatismjöl.
Häll över morötterna.
Grädda i 200 grader i 30 minuter.

Servera med stekt bacon, ruccola, tomat och vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar