torsdag 31 oktober 2013

Två middagar på en och samma gång


Fisk är inte ungdomarnas favorit i det här huset. Det vet ni som läst ett tag. Så idag när jag lagar laxbiffar med pepparrotssås så gör jag ett alternativ till de som inte gillar fisk - tacofärsbiffar. Hoppas att alla ska bli nöjda idag.

Laxbiffar med pepparrotssås:
600 gram laxfilé
1 ägg
4 msk grädde
2 tsk senap
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Mixa laxen och blanda ner de övriga ingredienserna.
Klicka ut smet i stekpanna och tryck ut till en biff.
Stek ett par minuter per sida.

Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk riven pepparrot

Rör ihop turkisk yoghurt och riven pepparrot.

Servera med kokt potatis och sallad.


Tacofärsbiffar:
800 gram nötfärs
1 liten gul lök
4 msk mild tacosås
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 dl ketchup

Hacka löken fint.
Blanda nötfärs, lök, tacosås, ägg, salt och svartpeppar.
Forma till biffar och stek ungefär 3 minuter per sida.

Blanda vatten och ketchup och häll ner i pannan bland biffarna.
Koka cirka 3 minuter.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar