Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 31 oktober 2013
Två middagar på en och samma gång
Fisk är inte ungdomarnas favorit i det här huset. Det vet ni som läst ett tag. Så idag när jag lagar laxbiffar med pepparrotssås så gör jag ett alternativ till de som inte gillar fisk - tacofärsbiffar. Hoppas att alla ska bli nöjda idag.
Laxbiffar med pepparrotssås:
600 gram laxfilé
1 ägg
4 msk grädde
2 tsk senap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Mixa laxen och blanda ner de övriga ingredienserna.
Klicka ut smet i stekpanna och tryck ut till en biff.
Stek ett par minuter per sida.
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk riven pepparrot
Rör ihop turkisk yoghurt och riven pepparrot.
Servera med kokt potatis och sallad.
Tacofärsbiffar:
800 gram nötfärs
1 liten gul lök
4 msk mild tacosås
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl vatten
1 dl ketchup
Hacka löken fint.
Blanda nötfärs, lök, tacosås, ägg, salt och svartpeppar.
Forma till biffar och stek ungefär 3 minuter per sida.
Blanda vatten och ketchup och häll ner i pannan bland biffarna.
Koka cirka 3 minuter.
Servera med kokt potatis och sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar