tisdag 8 oktober 2013

Köttfärssoppa



Vill du att maten ska gå fort är detta ett bra alternativ. Att jag låter soppan småputtra betydligt längre gör bara att smakerna framträder ännu mer.

700 gram nötfärs
1 stor gul lök
6 stora potatis
1 1/2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk chilisås
3 msk fond (grönska/kalv eller kyckling)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor röd paprika
1 kruka persilja

Hacka löken.
Stek lök och köttfärs.
Lägg över i en gryta.
Häll på vatten och fond.
Skala och tärna potatis.
Tillsätt potatis, tomatpuré och chilisås i soppa.
Låt koka tills potatisen är mjuk (10-15 minuter).
Krydda.
Hacka paprikan.
Tillsätt paprikan och låt den koka med några minuter.
Hacka persilja.
Strö över persiljan strax innan servering.

Servera med creme fraiché och toast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar