onsdag 2 oktober 2013

Kycklingschnitzel med mango chutneysås



Idag lagar jag inte så mycket mat eftersom jag blivit gräsänka igen.

Denna gången är gubben i Lund och jobbar. Inte så långt borta men de arbetar intensivt och många fler timmar på dygnet än normalt. Därför övernattar de istället. Skönt för honom att slippa och åka fram och tillbaka. Han tycker det är jobbigt att förlora 3 timmar varje dag av sin fritid pågrund av att han arbetar så långt hemifrån.

För att få till en schnitzel av kyckling kan du antingen köpa kycklingfilé som redan är skuren i två eller så delar du själv kycklingfilén på längden.

De skurna filéerna steks väldigt fort och sesamfrön har en tendens att brännas.

Kycklingschnitzel:
700 gram (4 stycken) kycklingfilé
2 dl ströbröd
1/2 dl sesamfrö
salt
svartpeppar

Blanda ihop ströbröd och sesamfrö.
Krydda kycklingen.
Vänd kycklingen i ströbröd/sesamfrö-blandningen.
Stek ca 4 minuter per sida.

Sås:
2 msk mango chutney
2 dl turkisk yoghurt
salt
svartpeppar

Rör ihop ingredienserna.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar