tisdag 20 november 2012

Fläskfilé och bacon på rotfrukter



800 gram fläskfilé
3 paket bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 stora morötter
3 palsternackor
10-12 stora potatis
1 bubbla persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
11/2 dl ajvar relish
2 förpackningar mozzarella

Putsa köttet om det behövs och krydda med salt och peppar.
Bryn filen runtom.
Flytta över till en ugnsform och stek vidare i ugn ca 20 minuter (220 grader).
Ta ut köttet, låt det vila och skär sedan upp i skivor. Gärna lite snyggt på snedden.

Skala morötter och palsternackor och dela i mindre bitar.
Skala och kvarta potatisen.
Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
Häll av vattnet.
Blanda rotfrukterna i en ugnsform.
Krydda med salt och peppar.
Hacka persiljan fint.
Tillsätt olja och persilja bland rotfrukterna och blanda om.
Ringla gärna lite flytande honung över. Bra för palsternackan med lite sötma.


 

Stek mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills mjuka.



Skär bacon i mindre bitar och stek.

Lägg det skivade köttet längs mitten ovanpå rotfrukterna.


Lägg stekt bacon över filen.


Riv bitar av mozzarellan och lägg ovanpå köttet. Räcker det så lägg ut lite ost på rotfrukterna.


Klicka ajvar relish över osten och lite hur som helst på rotfrukterna.


Gratinera i ugn i 10 minuter.


Servera med gröna blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar