Jag steker fisken i lika delar smör och rapsolja. Har mer och mer gått över till det när jag steker. När jag ska smöra ugnsform så använder jag oftast rapsolja.
Såsen var ingen hit. Tänker inte laga den igen.
1 laxkotlett per person
salt
svartpeppar
Sås:
Sås:
6 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
250 gram smör
2 tsk rivet citronskal
1 tsk fransk senap av Dijontyp
salt
Sås:
Smält smöret till såsen i en kastrull på låg värme.
Smält smöret till såsen i en kastrull på låg värme.
Låt det smälta smöret stå vid sidan av spisen en stund så att den vita bottensatsen sjunker ner.
Slå över det klara, gula fettet till ett hällvänligt kärl som tillbringare eller halvlitersmått.
Lägg äggulorna i en rostfri bunke.
Lägg äggulorna i en rostfri bunke.
Vispa till fast skum med elvisp.
Vispa ner det smälta smöret i små omgångar.
Avsluta med rivet citronskal, fransk senap och en nypa salt.
Salta och peppra fisken och stek i cirka 3 minuter per sida.
Salta och peppra fisken och stek i cirka 3 minuter per sida.
Servera med kokt potatis, grönsaker och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar