1-2 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 gul lök
2 ägg
1 kg köttfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 gram fetaost
ca 150 gram urkärnade svarta oliver
Paprikasås:
2 grillad paprika
1 msk kycklingfond
500 gram krossade tomater
1 dl vatten
1 kruka basilika
salt
svartpeppar
Blanda skorpmjöl, mjölk, fond och ägg samt kryddor i en skål och låt det svälla i 15 minuter. Hacka löken fint och stek mjuk.
Tillsätt köttfärs och lök med skorpmjölsblandningen och blanda ihop till en smidig smet.
Hacka feta ost och oliver fint.
Forma färsen till biffar och stek 3 minuter per sida.
Paprikasås:
Mixa paprika, fond, basilika och tomater och häll över i en gryta.
Tillsätt vatten och koka upp under omrörning. Salt och peppar.
Servera med kokt matkorn och ugnsbakade grönsaker i bitar, squash, röd och gul paprika och färsk lök.
1 gul lök
2 ägg
1 kg köttfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 gram fetaost
ca 150 gram urkärnade svarta oliver
Paprikasås:
2 grillad paprika
1 msk kycklingfond
500 gram krossade tomater
1 dl vatten
1 kruka basilika
salt
svartpeppar
Blanda skorpmjöl, mjölk, fond och ägg samt kryddor i en skål och låt det svälla i 15 minuter. Hacka löken fint och stek mjuk.
Tillsätt köttfärs och lök med skorpmjölsblandningen och blanda ihop till en smidig smet.
Hacka feta ost och oliver fint.
Forma färsen till biffar och stek 3 minuter per sida.
Paprikasås:
Mixa paprika, fond, basilika och tomater och häll över i en gryta.
Tillsätt vatten och koka upp under omrörning. Salt och peppar.
Servera med kokt matkorn och ugnsbakade grönsaker i bitar, squash, röd och gul paprika och färsk lök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar