lördag 17 november 2012

Köttgryta med paprika och spiskummin



1 1/2 kg benfri högrev
3 stora gula lökar
1 msk mild paprikapulver
1 msk stark paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
2 tsk salt
2 burkar krossade tomater, a 400 g
4 dl vatten
1 dl grädde
3 msk kalvfond
2 gröna spetspaprikor

Hacka löken.
Bryn lök och kött. Jag stekte på stekjärnet i omgångar och lade över i stor gryta efterhand.
Tillsätt tomatkross, vatten, grädde, kryddor och buljongtärning.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört. Lät mitt koka i ungefär 2 timmar.
Smaka av. Jag tillsatte ca 1/2 tsk socker samt redde med 2 tsk maizena utrört i lite vatten.
Strimla paprika och tillsätt i grytan.
Koka upp.



Servera med kokt potatis och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar