fredag 2 december 2011

Fläskfilé i senapssås med varm och kall sallad



700 gram fläskfilé
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl matlagningsgrädde
2 msk kalvfond
1 tsk soja
2 msk fransk senap

Varm sallad:
1/2 ask sockerärtor
1 bananschalottenlök
6 rädisor
1 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Kall sallad:
olika salladsblad
1 gurka
1 ask gula pärltomater
1 förpackning fetaost
2 msk olja
1 tsk salladskrydda

Skär fläskfilé i skivor.
Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn köttet i omgångar.
Tillsätt löken och bryn.
Krydda med salt och peppar.
Blanda i matlagningsgrädde, kalvfond, senap och soja.
Koka några minuter.

Varm sallad:
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Stek hastigt. Gärna i olivolja.
Krydda med salt och svartpeppar.

Kall sallad:
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Tvätta och dela grönsakerna i mindre bitar.
Tärna fetaosten.
Blanda allt i en skål och rör ner dressingen.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar