tisdag 6 december 2011

Pasta med fläskytterfilé, mozzarella och basilika

(Tyvärr blev det ingen bild idag)


Idag fick jag mig en påminnelse när jag tittade på almanackan. Denna vecka är massor inplanerat men dagens möte på Magdas skola hade jag helt glömt bort. Måste hinna klart med maten innan det är dags att köra och jobba. Därför blir det "snabbmat" idag.

Ett tips är att istället för cocktailtomater eller andra färska små tomater använda dig av soltorkade tomater. Du kan också blanda ner lite grönsaker. Givetvis går det utmärkt att utesluta köttet helt och göra en vego-variant.

Mozzarella finns inte alltid i affären här och i så fall går det utmärkt med annan riven ost.

Kan tänka mig att lite bacon i också hade varit gott.

800 gram fläskytterfilé
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
2 dl mjölk/grädde
1 ask cocktailtomater
2 paket mozzarella
1 kruka färsk basilika
salt
svartpeppar

Skär fläskytterfilén i skivor.
Banka ut skivorna lite.
Salta och peppra.
Stek skivorna tills de fått fin färg på båda sidorna.
Häll på creme fraiche, grädde/mjölk och kalvfond.
Låt allt puttra ihop.
Lägg i de hela cocktailtomaterna i såsen.
Tomaterna ska bara blir varma.
Hacka basilikan.
Skär mozzarellan i mindre bitar.

Godast blir det om du häller i nykokt pasta, såsen med ytterfilé, basilika och mozzarella i en stor skål och blandar runt.

Självklart går det att servera det var för sig men godast är det när pastan fått dra åt sig av såsen.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar