tisdag 20 december 2011

Förrätt - Lufttorkad skinka och ädelostsallad med honungsdressing




Min svärdotter tycker inte om fisk och skaldjur. Därför blir det en förrätt som också är väldigt barnvänlig.


krussallad
2 skivor lufttorkad skinka/personer
250 gram ädelost
1 gul paprika
1 röd paprika
1 dl hackade valnötskärnor
1 gurka
10 färska champinjoner

Honungsdressing:
1 1/2 dl matolja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Honungsdressing:
Blanda salt, vitpeppar och vinäger, rör ner olja och honung och krydda med salt och peppar.

Sallad:Skölj och strimla salladen, paprikan.
Skiva champinjonerna.
Skala och dela gurkan. Kärna ur och skär i halvmånar.
Blanda ihop alla grönsaker i en skål och häll över det mesta av dressingen.
Fördela salladen på assietter.
Smula över ädelosten, plasera skinka på och strö över nötter.

Servera med surdegsbaguette.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar