Inspiration till förrätten har vi fått från Halv åtta hos mig.
http://www.recept.nu/1.323294/barbro_aland/forratter/fisk_skaldjur/lax_och_raktartar
Fyllning:
200 gram kallrökt lax
1 bubbla dill
2 msk senap
100 gram färskost med vitlök
80 gram stenbitsrom
200 gram räkor
1 dl crème fraiche
1/2 tsk svartpeppar
1 msk citronsaft
knappt 1/2 tsk salt
Bröd
Hacka laxen och räkorna fint och blanda med hackad dill och senap.
Tillsätt färskosten och creme fraiche.
Smaka av med svartpeppar, salt och pressad citronsaft.
Rör försiktigt ner hälften av rommen.
Bred smör på brödet och fördela lax/räkröran på bröden.
Garnera med resten av rommen, några räkor, citronskiva och en dillkvist.
80 gram stenbitsrom
200 gram räkor
1 dl crème fraiche
1/2 tsk svartpeppar
1 msk citronsaft
knappt 1/2 tsk salt
Bröd
Hacka laxen och räkorna fint och blanda med hackad dill och senap.
Tillsätt färskosten och creme fraiche.
Smaka av med svartpeppar, salt och pressad citronsaft.
Rör försiktigt ner hälften av rommen.
Bred smör på brödet och fördela lax/räkröran på bröden.
Garnera med resten av rommen, några räkor, citronskiva och en dillkvist.
Detta blir vår förrätt på Nyår kommer dock att modifiera den lite bild och "min version" på recept kommer :)
SvaraRaderaToppen. Hoppas det blir gott. Ser fram emot din version.
SvaraRadera