onsdag 28 december 2011

Skinkschnitzel med ädelostsås


Idag blir vi ännu fler till maten. Emilie är hos Max men så kommer också Emil på besök till Max. Vilket är jätteroligt. Känns konstigt när barnen växer upp och försvinner till olika gymnasium runt om i vårt land.

1 kg skinkschnitzel
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Ostsås:
5 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 msk kalvfond
150 gram ädelost, (Kvibille gräddädel)
1 krm svartpeppar
1/2 bubbla persilja

Blanda mjöl, salt och peppar och vänd köttet i blandningen.
Stek schnitzlarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

Koka upp mjölk, grädde och fond.
Smula i osten och låt den smälta i såsen.
Smaka av med svartpeppar och kanske lite salt.
Hacka persiljan och rör ner den i såsen.

Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar