Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
onsdag 28 december 2011
Skinkschnitzel med ädelostsås
Idag blir vi ännu fler till maten. Emilie är hos Max men så kommer också Emil på besök till Max. Vilket är jätteroligt. Känns konstigt när barnen växer upp och försvinner till olika gymnasium runt om i vårt land.
1 kg skinkschnitzel
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Ostsås:
5 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 msk kalvfond
150 gram ädelost, (Kvibille gräddädel)
1 krm svartpeppar
1/2 bubbla persilja
Blanda mjöl, salt och peppar och vänd köttet i blandningen.
Stek schnitzlarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
Koka upp mjölk, grädde och fond.
Smula i osten och låt den smälta i såsen.
Smaka av med svartpeppar och kanske lite salt.
Hacka persiljan och rör ner den i såsen.
Servera med kokt potatis och kokta morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar