fredag 2 december 2011

Vit chokladpannacotta med jordgubbssåstäcke




Pannacotta:
2 gelatinblad
200 gram vit choklad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
4 tsk Torngårdens jordgubbssås
2 msk strösocker

Jordgubbssås:
250 gram jordgubbar
2 1/2 msk lime saft (kan ha jordgubbssaft också men jag tycker det är gott med lime som bryter av)
1 1/2 gelatinblad

Pannacotta:
Blötlägg gelatinblad.
Hacka chokladen fint.
Koka upp 1 1/2 dl grädde.
Ta bort från värmen.
Låt chokladen smälta i grädden.
Rör ordentligt.
Krama ur vattnet från gelatinblad och rör ut i chokladen. Eventuellt kan du värma lite om gelatinet inte smälter.
Låt svalna.
Vispa återstående grädde men inte för hårt.
Vänd ner i chokladen.
Vispa äggvitor, jordgubbassaft till tjockt skum.
Tillsätt lite socker i taget.
Vispa tills maränglikt.
Vänd ner äggsmeten i chokladgrädden.
Häll upp i glas och ställ kallt.

Jordgubbssåsen:
Lägg gelatin i blöt.
Mixa jordgubbarna tillsammans med limesaft.
Värm jordgubbssåsen.
Ta bort från värmen.
Krama vattnet ur gelatinet och rör ut i såsen.
Låt svalna lite.
Skeda upp jordgubbssåsen ovanpå den vita chokladen.
Ställ i kylskåpet för att stelna.
Har du bråttom fungerar frysen också.

Dekorera gärna med lite riven vit choklad på toppen och något myntablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar