måndag 19 december 2011

Vego lasagne med spenat, fetaost och soltorkade tomater



Med risk för att Max blir galen så förstör jag hans älskade lasagne och gör den vegetarisk. Det är ju måndag och jag ska försöka återgå till mina Gröna Måndagar.

Jag lagade för många år sedan en vegetarisk lasagne som jag och Paola avnjöt på jobbet. Hittar inte det receptet men här kommer en variant.

Uppdatering: 
Gubben gillade verkligen detta receptet trots avsaknad av kött. Han kommenterade till Marcus: 


- Faktiskt så var det gott. 


Det tycker jag var ett ordentligt beröm till mig.

lasagneplattor
2 dl soltorkade tomater
300 gram fetaost
2-3 dl riven ost

Spenatsås:
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
300 gram hackad, fryst spenat
400 gram krossade tomater
1 msk chilisås
1 krm chilipeppar
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt


Bechamelsås:
8 dl mjölk
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm muskotnöt


Hacka löken och vitlöksklyftorna.
Fräs.
Blanda ner spenat.
Tillsätt kryddorna, krossade tomaterna och chilisåsen.
Låt puttra några minuter tills det mesta av vätskan kokat bort..


Vispa ut mjölet i lite av mjölken och tillsätt sedan all mjölk.
Koka upp under vispning.
Krydda med riven muskotnöt, svartpeppar och salt.


Hacka soltorkade tomater.
Riv osten och smula fetaosten.
Häll knappt hälften av bechamelsåsen i en ugnsfast form. 
Varva lasagne­plattor, spenatsås, smulad fetaost och sol­torkade tomater. 
Avsluta med plattor och täck med bechamelsås och riven ost. 
Grädda 25-30 minuter i 225 grader.


Servera med sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar