torsdag 15 december 2011

Prinskorvspaj

(Bilder kommer senare. Internet fungerar inte. Bloggar från mobilen)


Idag har jag inte mycket ork. Kroppen värker och jag tror kanske att den "riktiga" vintern är på väg. Så gläd er alla ni som vill ha det kallare och vitare.
Jag lovar inte min heder på det men när kroppen värker mer så brukar det vara någon förändring i vädret på gång. Har ofta sagt att det hade varit otroligt bra ur ett ekonomiskt perspektiv om jag kunde tyda kroppens signaler vid väderförändringar. Hade blivit Sveriges egen vädergumma och blivit stenrik på kuppen. Hahaha! Då hade jag flyttat till ett land med stabilare klimat utan alla växlingarna så hade ni fått klara er själva.

Nå väl. Värk eller inte. Mat måste stå på bordet och utfodras till familjen. Idag gör jag prinskorvspaj. Ett bra recept för er i mellandagarna som har massor av prinskorvar över från julbordet. Utmärkta att ha i frysen och ta med i lunchlådan.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
50 gram smör
1 dl kvarg

Fyllning:
10-15 prinskorvar
10-15 körsbärstomater
2 ägg
2 dl grädde
2 1/2 dl riven ost (gärna en smakrik lagrad ost. Jag använde Svecia)
1 tsk pastan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda ihop pajdegen och låt stå kallt i 30 minuter.
Tryck ut i pajform eller varför inte i små portionspajformar?
Nagga.
Förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

Vispa ihop ägg, grädde, oregano, salt och svartpeppar.
Blanda i 1 1/2 dl av osten.
Häll stanningen i pajskalen.
Halvera korvarna och tomaterna.
Tryck ner prinskorvarna och tomaterna i stanningen.
Strö den kvarvarande osten över.
Grädda i 225 graders ugn i ca 30 minuter eller tills stanningen stelnat och pajen fått fin färg. Kom ihåg att det går snabbare om du gör mindre portionspajer.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar