En otroligt enkel och snabb men god kycklingsoppa. Passar bra en ruggig vinterdag som idag. Man behöver inte alltid tillbringa timmar framför spisen för att servera god mat.
Till soppan serverar jag en riktigt matig toast. Bra för ungdomarna som inte är så förtjusta i soppa.
Kycklingsoppa:
500 gram kycklingfilé
1 gul lök
3 stora morötter
150 gram champinjoner
8 dl vatten
3 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 kruka persilja
saften av 1/2 citron
1/2 - 1 tsk salt
500 gram kycklingfilé
1 gul lök
3 stora morötter
150 gram champinjoner
8 dl vatten
3 msk kycklingfond
3 dl grädde
1 kruka persilja
saften av 1/2 citron
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Strimla kycklingen.
Skiva lök, morötter och champinjoner.
Fräs först kycklingen och tillsätt sedan lök, morötter och champinjoner.
Häll på vatten, fond och grädde.
Låt puttra i ca 10 minuter.
Hacka persilja.
Blanda ner persilja och citronsaft i soppan.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red soppan med 2 msk vetemjöl.
Red soppan med 2 msk vetemjöl.
Kycklingtoast:
16 skivor formfranska
16 skivor formfranska
400 gram kycklingfilé
3 paket mozzarella
grön pest
Strimla kycklingen och stek.
Skär mozzarella i skivor.
Lägg kyckling, mozzarella och pesto på en brödskiva och placera en annat brödskiva över.
Tryck ihop.
Gratinera antingen i smörgåsgrill eller i ugnen 220 grader 5 - 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar