fredag 30 december 2011

Margots chokladkaka

Åt häromdagen en underbart god chokladkaka hos Anna och Anders. Passar perfekt som efterrätt också. Vilket är min tanke. Därför jag gjorde vaniljglass igår. Mums, mums, mums. Margot är, om jag fattat rätt, Anders mor.  


http://www.nillans.com/recept/index.php/bakverk/mjuka-kakor/8-margots-chokladkaka

3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl hett vatten

Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt smöret i de torra ingredienserna.
Rör äggen, ett i taget, lätt uppvisade.
Tillsätt det heta vattnet.
Häll smeten i en smord och mjölad (?) sockerkaksform.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader (175-150 i varmluft) i ca 40 min.

3 kommentarer:

  1. Mjölad - JA! Jag mjölar mina kakformar med Idealmjöl istället för skorpmjöl :D

    SvaraRadera
  2. Jag testade också och det funkade utmärkt. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  3. Tycker det blir godare/finare med idealmjöl än med skorpmjöl. Tips jag snappat upp från Leila ;)

    SvaraRadera