onsdag 21 december 2011

Köttbullar och stuvade makaroner

Idag har Max bestämt mat. Jag har tillbringat förmiddagen i sängen och var tacksam för hans val. Vi blir 7 vid bordet så det behövs lite mat. Enkelt och lätt. Bara köttbullarna som gör ont att rulla. Det är så tråkigt att denna värkande kroppen ska få bestämma över mig. Igår jobb-idag vila. Trist.


Fortfarande ingen framgång med Internet. Bredbandsbolaget kan inte koppla in för något blockerar. Tele2 säger att allt är avslutat och att de inte har något som stoppar. Bredbandsbolaget fortsätter hävda att något stoppar. Jag ger upp.


1 kg fläskfärs
2 ägg
2 dl grädde
2 dl ströbröd
2 tsk dijonsenap
4 msk kalvfond
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
1/2 tsk socker

Riv eller finhacka löken.
Stek utan att löken får färg. Låt svalna.
Blanda samman ägg, grädde, ströbröd, senap, fond, socker, salt och peppar. Låt svälla.
Tillsätt löken.
Rör sedan ner färsen.
Rulla köttbullar och stek. Hur många det blir beror givetvis på hur stora du gör dem. Jag gör dem gärna lite större.
Idag fuskade jag lite. Stekte köttbullarna på spisen tills de fått färg runt om. Sedan la jag dem i en ugnsform och stekte klart i ugnen 220 grader 15 minuter.

8 dl Gammeldags Ideal makaroner
8 dl mjölk
50 gram smör
5-6 msk mjöl
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
nypa socker

Koka makaronerna i lättsaltat vatten.
Häll av.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken.
Smält smöret och häll i resten av mjölken.
Koka upp och vispa ner redningen.
Koka på svag värme under tiden du vispar tills stuvningen tjocknar.
Krydda.
Blanda ner makaronerna.

Servera med sallad.

3 kommentarer:

  1. Naaaj, Lotta - makaroner ska mjölkstuvas! ;)

    SvaraRadera
  2. Urk, de får du äta själv. :-D

    SvaraRadera
  3. Hahahahaha...jag VET ;) Men kärleken din höll med om hur de eg ska stuvas *fniss*

    SvaraRadera