Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 12 augusti 2013
Äppelkaka
Grannen längre upp på gatan hade ställt ut ett bord med en låda med äpple. På en skylt stod det:
"Varsågod!"
Jag plockade på mig lite äpple och det blev ett nytt recept på äppelkaka.
Mandel, äpple och kanel. Smaker som passar ihop.
3 dl mandelmjöl
3/4 dl - 1 dl strösocker (sötningsmedel motsvarande 75 gram socker)
125 gram smör
1/2 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilinsocker
4 ägg
4 syrliga äpplen
50 gram smör
2 msk kanel
Smörj en springform. (ca 22 cm)
Vispa ägg och socker luftigt och vitt.
Smält smöret.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner, Blanda ordentligt.
Häll upp i springformen.
Skala och kärna ur äpplena.
Klyfta.
Stek äppelklyftorna i smör några minuter. Pudra över kanel,
Låt allt småputtra lite till.
Fördela äpplena i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter i 180 grader varmluft eller 200 grader.
Du behöver kanske täcka med aluminiumfolie i slutet.
Servera med grädde eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar