torsdag 29 augusti 2013

Köttfärslåda


Ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag hade hade plockat fram lövbiff från frysen men sedan ringde det från skolan. Magdas assistent hade blivit sjuk och därför var läxläsningen inställd. Det gjorde väl inte så mycket men problemet är att Magda inte klarar av att åka själv med bussen. 

Klasskamraterna hade fler lektioner så jag fick köra och hämta henne. Förra veckan fick jag hämta henne två dagar och denna dagen en.

Visst, det tar inte så lång tid egentligen att köra de 3 milen men jag hinner inte riktigt med det jag borde göra.

Så samtidigt som jag och assistenten pratar i telefonen snurrar hjärnan och jag planerar om maten. Snabbt inom och köpte nötfärs och potatis. Resten hade jag hemma.

Vilken lyckad dag för Max. Först god kycklingsoppa i skolan och sedan har mamma lagat ätbar mat. Utan massa konstiga ingredienser.

Jag tyckte också att det var väldigt gott. Så enkelt med få ingredienser. 

1 kg nötfärs
1 stor gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
3 dl vatten
1 1/2 kg potatis
2-3 dl riven ost

Bryn färsen. 
Hacka löken.
Låt löken fräsa tillsammans med köttfärsen.
Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och grädde. 
Låt puttra ca 5 min.
Skala och skär potatisen i skivor.
Varva potatis och färs i en smord ugnsform.
Strö över riven ost. 
Gratinera mitt i ugnen i 220 grader i 30 minuter. Täck med aluminiumfolie de sista 10 minuterna om osten blir för mörk.

Servera med  sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar