måndag 19 augusti 2013

Redan insikt?

Fick samtal av Sussie som berättade att hon hade en riktigt trött tjej i skolan. De var på upploppet och bara en lektion kvar.

Mycket intryck som tagit kraft från Magda. Det och nervositeten.

Sussie ville prata om det här med de olika valen som Magda gjort. Dels hade Magda valt först dansprofil som hon sedan bytte till musikprofil. Sedan gällde det elevens val. En lektion där eleven kan välja mellan olika tema. Även Magdas språkval (spanska) kom på tapeten.

Den stora frågan var om Magda skulle klara allt detta extra.

Jag har faktiskt funderat på det och blev jätteglad att hon tog upp det.

Har de redan efter bara en dag sett hur tufft Magda har det?

Sussie förslag var att de lektioner som hon nämnde istället skulle vara tillsammans med henne och ett tillfälle att ta igen och även göra läxor.

För mig låter det jättebra. Allt för att Magda ska orka med skolan.

Hoppas, hoppas.

2 kommentarer:

  1. Mycket klok mentor/lärare! När jag gick på gymnasiet var jag mycket sjuk, fick infektion på infektion. Så jag var helt slut. Då kunde jag avsäga mig vissa delar, de som inte hade nån relevans för min utbildning (extra gymnastik som jag hade t ex). Väldigt bra tyckte jag! Då kunde jag istället koncentrera mig på de viktiga delarna..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det låter mycket bra men har svårt få med mig Magda. Hon vill absolut inte.
      Max fick äntligen stöd i 9:an och då plockades många ämnen bort för att fokusera på att få gymnasiekompetens.

      Möjligheten till läxläsning i skolan ser ju jag som viktigt. Hon är helt slut efter skolan. Tar mycket kraft och då sätta sig med läxor fungerar inte.

      Radera