lördag 24 augusti 2013

Laxtoast


Med familjen på dop och kalas lyxar jag till det själv.

För mig blev det som huvudrätt men passar utmärkt som förrätt vid en middag.

Rostar inte brödet utan brer istället på ett tunt lager smör.

Dillen är torkad men det fungerar ändå.

Citron har jag ingen men droppade över lite citronsaft.

Blev gravlaxsås över men det äter nog gubben upp i natt med laxen som jag inte använde.
Tänk på att receptet på såsen motsvarar cirka två portioner. Till toast räcker detta gott och väl.
Dubbla receptet för mer normal sats som sås.

2 brödskivor
2 hårdkokta ägg
gravad lax
salladsblad

Gravlaxsås:
1 1/2 msk söt senap
1/2 msk dijonsenap
1/2 msk sirap
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
2-3 msk hackad dill
salt
svartpeppar

Blanda ihop senap, sirap och vinäger i en skål.
Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning.
Rör ner dill.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Stek/rosta brödet.
Lägg på sallad, skivat ägg och lax.
Toppa med sås.
Garnera med citronskiva och dillkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar