måndag 26 augusti 2013

Hur ska det gå?

Jag vet inte om jag kommer att orka detta men jag ska försöka göra förändringar och kämpa.

Den första tiden i skolan är tuff. Nya rutiner som måste sätta sig. Misstag och missförstånd som måste rättas till.

Visserligen var jag hemma från jobbet förra veckan på grund av huvudvärken så på "riktigt" var inte veckan. Och det är det som skrämmer mig. Om det var så kämpigt utan jobbet hur blir det då med jobbet.

Tre dagar i veckan ringer Majas klocka 05.00. Hon vaknar och stiger upp själv men det är klart att jag vill veta att hon är vaken.

Den väckarklocka som väcker utan att jag hör det innehåller endast vibration. Skulle Maja vakna utan klocka så räcker det med att hon rör sig så vaknar jag.

Jag hör allt. Tyvärr.

Sedan är det ju så att om jag inte stiger upp och pratar med Maja på morgonen så innebär det att jag inte ser henne på flera dagar.

Klockan 05.45 börjar egentligen gubbens klocka ringa (idag ringde klockan 5 eftersom han återigen reser bort över veckan för att jobba). Efter många snooze och lite tjat vaknar han 06.15 för att köra 06.35.

Klockan 06.00 börjar Max klockor ringa. Ja, just klockor. Max har väldigt svårt för att stiga upp. Efter mycket tjat lyckas jag få upp honom 07.15.

Magda har ingen klocka så jag väcker henne samtidigt som Max och orden:

-Nu har du en timme på dig.

får upp henne 06.25.

Klockan 07.30 är det tyst igen i huset. Om alla hunnit med sin buss.

Låter kanske inte så jobbigt utan som en normal morgon för många men tänk då på att jag jobbar till 23.30. Hemma 00.10 och lyckas somna tidigast 01.15.

En bra dag får jag alltså ligga i sängen i 3 timmat och 45 minuter.

Med tanke på att jag redan sover dåligt så är jag orolig för att inte orka detta.

Även om jag går och lägger mig igen när alla åkt så blir det inte samma sak. Det är ljud och saker som ska skötas innan jag antingen ska jobba eller ungar och gubbe kommer hem.

Tacksam för att jag bara jobbar 4 alternativt 3 dagar i veckan. Hade det gällt heltid hade jag dragit ner rullgardinen.

Jag har ju inte samma kraft som någon utan min värk. Ställs inför tuffare situationer med tre adhd-monsterungdomar.

Denna vecka blir en fingervisning om hur det kommer att fungera. Känns inte alls bra eftersom jag redan vet att det är en vecka med många saker i kalendern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar