söndag 25 augusti 2013

Pulled pork


Pulled pork är inte precis en fin maträtt. Det slafsas och såsen rinner. Det är så otroligt gott när brödet suger upp såsen och blir så där geggig. Så servetter är bra att ha tillhands.

Jag älskar den rökiga smaken av hickory så jag tillsatte 1-2 dl barbequesås hickory. Kunde också ha använt 1-2 tsk smooked liqued.

Den neutrala smaken i gräddfil/creme fraiche gör rätten lite mildare. 

ca 2 1/2 kg benfri hel fläskkarré
4 tsk salt
4 krm svartpeppar
2  gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås 

Serveringstillbehör:
bröd (fralla, baguette eller tortilla)
rödlök (hackad eller strimlad)
majs
tomater (tärnad)
paprika (tärnad)
tomatsalsa
gräddfil/creme fraiche

Krydda köttet med salt och svartpeppar. 
Lägg köttet i en ugnsfast gryta med lock.
Skala och skär löken i klyftor. 
Skala vitlöksklyftorna.
Lägg lök och vitlök runt köttet. 
Häll på barbecuesåsen. 
Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen i 120-130 grader i 5 timmar.
Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
Löken och vitlöken blir ett perfekt komplement till de övriga tillbehören.

Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar