Efterrätten kan man göra i god tid innan middagen och spara karamelliseringen till precis innan servering.
Jag gör en och en halv sats av följande recept. Blir perfekt till fem av mina suffleformar.
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 kanelstänger
6 äggulor
3/4 dl strösocker
Karamellisering:
4 msk strösocker
Koka upp grädde, mjölk och kanelstänger.
Ta från värmen och låt dra i 10 minuter.
Vispa ihop äggulor och socker lätt i en skål.
Ta upp kanelstängerna och blanda gräddmjölken med äggulorna.
Ta upp kanelstängerna och blanda gräddmjölken med äggulorna.
Sila smeten.
Koka upp vatten.
Smörj 4 formar och ställ i en långpanna.
Fördela smeten i formarna och häll varmt vatten i långpannan upp till halva formarna.
Baka i 40 minuter i 175 grader.
Fördela smeten i formarna och häll varmt vatten i långpannan upp till halva formarna.
Baka i 40 minuter i 175 grader.
Fyll på med varmt vatten om det kokar bort.
Strö över socker och bränn med gasolbrännare eller gratinera högst upp i ugnen i 2–3 minuter på grill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar