Gubben har pajat ryggen igen. Typiskt när vi hade bestämt börja renovera hallen uppe nu när han ska vara ledig några dagar. Får hoppas han slipper ha ont länge.
kotletter
salt
svartpeppar
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
2 dl vatten/mjölk
2 tsk kalvfond
1 tsk rosmarin
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
2 dl vatten/mjölk
2 tsk kalvfond
1 tsk rosmarin
moghrabiah (stora couscous)
200 gram fetaost
10-15 kvisttomater
Salt och peppra kotletterna och stek dem i en stekpanna ca 4 minuter per sida.
Hacka paprikan.
Hacka paprikan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs paprika, lök och vitlök utan att det får färg.
Tillsätt crème fraiche, mjölk och fond och koka i minst 5 minuter.
Tillsätt crème fraiche, mjölk och fond och koka i minst 5 minuter.
Mixa såsen slät och smaka av med rosmarin, salt och svartpeppar.
Red eventuellt.
Koka moghrabiah enligt förpackningen men i fond (buljong).
Hacka tomaterna och smula feta.
Skölj couscous i kallt vatten.
Blanda ihop moghrabiah, feta och tomater.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Red eventuellt.
Koka moghrabiah enligt förpackningen men i fond (buljong).
Hacka tomaterna och smula feta.
Skölj couscous i kallt vatten.
Blanda ihop moghrabiah, feta och tomater.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Servera med gröna blad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar