måndag 24 december 2012

Laxtoast med räkröra och dillkräm



Bara jag och gubben gillar lax och räkor så jag gör en varsin toast till oss och sedan ett alternativ till ungdomarna med skinka.


Vi har tänk att ha samma förrätt i morgon då Marcus kommer med sin familj på kalkonmiddag. Även då blir det både lax/räkor samt skinka. Linda är inte förtjust i fisk.

Receptet på räkröran ska räcka till fyra förrätter så det som blir över sparar vi till nattamat/lyxfrukost.

bröd
salladsblad
färskrökt lax

Räkröra:
1 hårdkokt ägg
1 avokado
100 gram skalade räkor

Dillkräm:
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk hackad dill
salt
svartpeppar

Garnera med:
citron
dillkvist

Skala och hacka ägget. 
Dela avokadon och ta ur köttet. 
Skär det i tärningar. 
Blanda ägg, avokado och räkor.
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och dill till dillkrämen. 
Smaka av med salt och peppar.
Bred på bordsmargarin. 
Lägg på salladsblad och lax. 
Klicka på räkröra och toppa med dillkräm. 
Garnera med citron och dillkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar