onsdag 12 december 2012

Positivt

Det är ju som jag skrev tidigare idag i Dagens klokhet. Om man inte kan ändra ett beslut så måste man acceptera att fakta är fakta. Ändra sin inställning till situationen.

Även om jag/vi just nu ser det som en tragedi att Magda förlorar sin assistent så kan det faktiskt gå bra ändå.

Man blir kanske van vid en sak och stirrar sig blind på andra möjligheter. Kanske fungerar det för Magda i skolan i alla fall. Jag har väldigt svårt att tro det men vem vet? Ingen vet innan vi har provat. Men om det misslyckas blir det svårt att få Magda på rätt köl igen.

Det jag måste göra nu är att satsa på att ge Magda en trygg tillvaro i hemmet om eftermiddagarna och kvällarna. Jag måste ge henne mer hjälp med läxor. Peppa mer inför morgondagens skola. Rutiner, schema och förberedelser.

Problemet jag måste lösa är att jag arbetar på kvällarna och att gubben inte klarar av att vara det stöd som han egentligen behöver vara. Han har ju sina egna "demoner" att brottas med.

Som jag ser just nu verkar enda möjligheten vara att jag säger upp mig men problemet vi då ställs inför är inte bara ekonomiskt.

Mitt jobb har också varit min stund av återhämtning. Min trygghet utanför familjen som gjort att jag orkat. Hur ska jag orka vara det stöd som jag måste vara?

Funderar och försöker hitta lösningar. Inte lätt. Ingen vet vad som är bäst. Ingen har facit i handen.

Det enda jag med säkerhet vet är att jag måste ge Magda all den trygghet och stöd som hon behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar