måndag 10 december 2012

Köttfärscreps

Går utmärkt att laga av rester. Dryga ut köttfärssåsen med champinjoner och/eller andra grönsaker.

7-9 pannkakor
1 kg köttfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk ketchup
2 tsk kalvfond
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 dl riven ost

Skala och hacka löken.
Stek färsen.
Tillsätt lök och stek lite till.
Rör ner tomatpuré, fond och crème fraiche och koka ihop.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela färsen på pannkakorna och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven ner i smord ugnsfast form. 
Strö över ost och gratinera i 10 minuter i 250 grader.


Servera med vitkålsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar