Det fungerar utmärkt att använda sig av burk sparris. Inte alltid man kan få tag på sparris under vintertid. Då är det bara att hälla av vätskan och skölja av sparrisen lite innan man lägger den över kasslerskivorna.
Max gillar inte sparris så jag utesluter det idag för hans skull.
Istället för kassler kan du använda grillad strimlad kyckling och smaksätta med sambal olek. Kryddkorv osv. Eller göra en vegovariant med grönsaker.
4 portioner kokt risIstället för kassler kan du använda grillad strimlad kyckling och smaksätta med sambal olek. Kryddkorv osv. Eller göra en vegovariant med grönsaker.
800 gram kassler
1 knippa grön sparris
1 röd paprika
1 bubbla persilja
Gratängtäcke:
1 1/2 dl majonnäs
3 äggulor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl riven ost
3 äggvitor
3 dl riven ost
3 äggvitor
Koka riset.
Lägg det kokta riset i en smord ugnssäker form.
Skiva kassler.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten.
Strimla paprikan.
Hacka persilja.
Lägg kasslerskivor, sparris och strimlad paprika på risbädden.
Strö över hackad persilja. Spara eventuellt lite
till garnering om du vill.
Blanda majonnäs, äggulor, kryddor och riven ost.
till garnering om du vill.
Blanda majonnäs, äggulor, kryddor och riven ost.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner försiktigt.
Gratinera i 225 grader i 10–15 minuter.
Strö eventuellt över lite hackad persilja.
Servera med sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar