torsdag 27 december 2012

Kasslergratäng (laktosfri) med ärtskottsallad


Jesper är på besök hos Maja idag så det blir laktosfria produkter. Givetvis kan du använda mjölkalternativ. Att byta ut färskosten mot ädelost är också gott.

Hade velat ha i lite mer grönsaker som till exempel broccoli men lät bli eftersom Max inte gillar det.

800 - 950 gram kassler
2-3 grillade inlagda paprikor
6-8 dl mjölk/grädde
200 gram cream cheese (vitlök)
3 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt (knappt)
1 krm svartpeppar

Skiva kassler. (Jag skär alltid bort ytan)
Lägg kassler i en smord form. (olja)
Strimla paprika och lägg över.
Vispa ihop mjöl och lite av mjölken.
Koka upp och tillsätt resten av mjölken.
Småputtra under omrörning.
Ta bort från värmen och rör i färskosten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Häll såsen över kassler och gratinera i ugn 220 grader i 20 minuter.

Ärtskottssallad:
150 gram sockerärtor
150 gram rädisor
100 gram ärtskott
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Strimla sockerärtor.
Skiva rädisor.
Skär av nedersta delen av stammen på ärtskotten.
Blanda dressingen.
Rör ihop allt i en skål.

Servera kasslergratängen med stekt potatis och ärtskottsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar