Idag provar vi ett nytt recept på rödvinssås. Det vi brukar använda är väldigt bra men det är kul prova annat.
Går att förbereda dagen innan.
100 gram rotselleri
1 liten morot
1 liten röd lök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
2 msk olivolja
1 dl balsamvinäger
3 dl rödvin
2 msk kalvfond
2-3 msk rönnbärsgele (jag tog svarta vinbär)
1 msk maizena
1 msk smör
salt
svartpeppar
vatten
Skala och grovhacka rotselleri, morot, rödlök, vitlök och tomat.
Fräs i olja.
Tillsätt vinäger.
Låt koka tills sirapskonsistens.
Häll i vin och koka bort 75%.
Tillsätt kalvfond och 4 dl vatten.
Koka 15-20 minuter.
Vispa ner gelen.
Rör ut maizena i vatten och tillsätt.
Koka upp och sjud några minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Sila av.
Hit går det bra att förbereda.
Vid servering koka upp såsen Rör ner smöret. Smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar