måndag 5 augusti 2013

Raggmunk med fläsk


Idag trodde jag att jag gjort alldeles för mycket mat men det blev inte så mycket över trots allt.

Med Emil på besök så blev det större sats än vanligt. Hade nog gjort på 4 dl mjöl, 4 ägg och 8 dl mjölk om det bara varit vi fem som skulle äta.

Tyvärr saknas en viktig del till min matberedare (Undrar vem som lagt den någonstans där den inte ska vara) så gubben fick sluta med sitt arbete ute och komma in och hjälpa mig att riva potatis för hand.

2 kg potatis river inte min axel. Kunde inte ens riva 4 morötter. Surt värre. Gubben tog över vändningen av fläsk också. Han tyckte jag var för långsam.

Klarar inte längre göra flera saker i köket. Får först göra raggmunkar och sedan fixa fläsket. Även om fläsket sköter sig själv i ugnen så hinner jag inte gå mellan spis och ugn och ha koll på läget.

Inte konstigt att det tar hela dagen för mig att laga mat.

Suck!

2 kg potatis
6 dl vetemjöl
6 ägg
12 dl mjölk
3 tsk salt

Skala och riv potatisen.
Blanda ihop mjöl och mjölk till en smet.
Tillsätt äggen.
Salta. Var inte orolig över mängden salt för potatis behöver salt.

Stek raggmunkar. I min panna blir 1 dl perfekt. Prova dig fram.

Servera med stekt fläsk, rårivna morötter samt tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar