lördag 24 mars 2012

Citronmarängkaka



Sockerkaka:
250 gram smör
3 dl strösocker
2 citroner
3 ägg
3 äggulor
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 

Maräng:
3 äggvitor 
1 1/2 dl strösocker 

Vispa rumsvarmt smör och socker. 
Riv citronskal fint från en citron.
Pressa saften ur två citroner.
Vispa i citronskal, citronsaft, ägg och äggulor i smör/sockervispet. 
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i smeten. 
Häll upp smeten i en bakplåtspapperklädd form. Min form var ca 27x20 cm. 

Vispa socker och äggvitor till en blank marängsmet.
Bred marängen över kakan.


Grädda i 170 grader längst ner i ugnen ca 30-35 minuter. 

Låt svalna och skär i rutor.

Servera med vispad grädde eller vanlijglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar