torsdag 15 mars 2012

Majas chokladfavorit


ICA hade jordgubbar billigt. 9.90 kr burken tyckte jag var okej att betala. Så jag tänkte att det skulle bli något med jordgubbar till efterrätt. Maja ville ha choklad. Så klart. Vi hjälptes åt. Maja och jag. Kul med hjälp i köket. Maja gillar speciellt att baka.

200 gram smör
200 gram choklad 
4 ägg 
3 dl strösocker 
2 dl vetemjöl 
2 krm salt 

Smörj och mjöla en rund form med löstagbar botten. 


 Vispa ägg och socker lätt.


Smält smör och choklad på låg värme (2-3)  i en kastrull. Du behöver inte använda vattenbad eftersom smöret smälter först och sedan smälter chokladen. Se bara till att smöret är underst eller lägg i chokladen när smöret smält.
Blanda ihop mjöl och salt.


Vänd ner allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader. Stick i kakan och kontrollera hur kladdig den är. Kakan ska inte vara helt torr. Jag stängde av efter 25 minuter och lät kakan stå i ugnen 5 minuter till i ugnen.


Ta ut kakan och låt den vila. Den fortsätter ju gräddas en stund efter det att du plockat ut den.

Servera med vispad grädde och jordgubbar. Pudra florsocker över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar