söndag 11 mars 2012

Rödspättafilé och remouladsås


Verkar som om söndagar har blivit vår fiskdag. Andra söndagen i rad som det serveras fisk.

400 gram rödspättafilé
1-2 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl skorpmjöl
salt

Salta fisken.
Dubbelpanera genom att först vända den i vetemjöl sedan i uppvispat ägg och sist i skorpmjöl.
Stek ca 2-3 minuter per sida.

Sås:
6 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
6 msk persilja
1 1/2 tsk dragon
1 1/2 tsk körvel
3 tsk kapris
3 msk bostongurka
salt

Hacka persilja, och kapris fint.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt.
Låt såsen stå kallt.

Servera med kokt potatis, morötter samt remouladsås. Ungdomarna, de fiskhatarna, fick tunnskivad kassler. Denna såsen passar perfekt till det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar