fredag 2 mars 2012

Fläskfilégratäng


Det blir lite extra fredagsgott idag.

2 fläskfilé
2 färsk broccoli
1 röd paprika
10 skogschampinjoner eller annan svamp du gillar
1 dl soltorkade tomater (6-9 st)
2 dl creme fraiche paprika och chili
1 bubbla gräslök
1/2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Dela broccolin i mindre bitar och lägg 2/3 av de i en ugnsfast form.
Skär fläskfilén i medaljonger och lägg dem över broccolin.
Du behöver inte steka fläskfilén innan.


Skiva champinjonerna och fräs dem. 
Hacka tomaterna och tillsätt bland champinjonerna.
Vispa ut mjölet i mjölken.
Rör ner bland champinjon/tomaterna och koka upp  under omrörning.
Hacka gräslöken.
Blanda ner gräslök, creme fraiche, fond, salt och svartpeppar. 
Låt puttra några minuter.
Strimla paprika. 
Häll såsen över filén.


Strö paprika och broccoli över såsen.

Gratinera i 225 grader mitt i ugnen 30 minuter.
Håll koll så att paprikan inte blir för bränd. Täck i såfall med folie.



Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar