Det blir lite extra fredagsgott idag.
2 fläskfilé
2 färsk broccoli
1 röd paprika
10 skogschampinjoner eller annan svamp du gillar
1 dl soltorkade tomater (6-9 st)
2 dl creme fraiche paprika och chili
1 bubbla gräslök
1/2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Dela broccolin i mindre bitar och lägg 2/3 av de i en ugnsfast form.
Skär fläskfilén i medaljonger och lägg dem över broccolin.
Du behöver inte steka fläskfilén innan.
Skär fläskfilén i medaljonger och lägg dem över broccolin.
Du behöver inte steka fläskfilén innan.
Skiva champinjonerna och fräs dem.
Hacka tomaterna och tillsätt bland champinjonerna.
Vispa ut mjölet i mjölken.
Rör ner bland champinjon/tomaterna och koka upp under omrörning.
Hacka gräslöken.
Vispa ut mjölet i mjölken.
Rör ner bland champinjon/tomaterna och koka upp under omrörning.
Hacka gräslöken.
Blanda ner gräslök, creme fraiche, fond, salt och svartpeppar.
Låt puttra några minuter.
Strimla paprika.
Strimla paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar