torsdag 15 mars 2012

Fönstervackert


Gubben tog lite lugnt nu på förmiddagen och titta på en film på tv. Han har ju faktiskt semester. Själv är jag alldeles för trött för att sätta mig framför tv:n. Alldeles förmycket värk för att klara av att ligga eller sitta still. Så jag vankar av och ann i huset och fotograferar mina blommor.



I mitt hus finns praktiskt taget bara en enda sorts blomma i fönstren. Orkidéer. Det är en blomma som är många människors favorit.

Jag älskar det skira. Det ljusa och det ömtåliga i orkidéer.



Jag lyckas faktiskt att få dem att blomma om och om igen. "Barnkammaren" har jag i sovrummet. Där är det lite kallare än i övriga huset och framförallt, det som jag tror är viktigast, där får de "glömmas" bort. När orkidéerna sedan får lite vatten och näring så är de tacksamma och börjar blomma igen. En del tar lite längre tid på sig men oftast har jag blommande orkidéer i fönstren.


De flesta av mina orkidéer är vita med ljust i mitten. Men denna som nu precis har börjat blomma igen är mörk rosa. Just denna orkidéen fick jag innan jul av Marcus och hans familj. Det var nog min "svärdotter" Linda som stod bakom gåvan.
Nu blommar den igen med, än så länge, två vackra blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar