1 kg kycklingfilé
Marinad:
4 msk Sweet chili sauce
2 msk rapsolja
2 msk kinesiska soja
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och pensla med marinaden.
Stek i 175 graders ugn i 25 minuter.
Sås:
1 dl vatten
1 dl rödvin (kan uteslutas eller ersättas med vatten/mjölk/grädde)
4 dl grädde
1 kruka färsk dragon
1 tsk svartpeppar
1 msk kinesisk soja
1/2-1 tsk salt
Koka upp vatten, vin, grädde och fond i en kastrull.
Hacka dragon.
Red av med majstärkelse/mjöl löst i mjölk/vatten.
Tillsätt dragon och svartpeppar.
Låt såsen koka upp och sjuda i 5 minuter.
Smaka av med soja, salt och svartpeppar.
Lägg ner kycklingfiléerna i såsen och låt dem bli varma igen. Givetvis går det utmärkt att servera sås och kyckling var för sig. Men ja tycker smaken höjs när kycklingsmarinaden möter såsen.
Tomatsallad:
6 tomater
1 stor rödlök
2 msk olivolja
salt
1 krm svartpeppar
Skala och skiva rödlöken tunt. Jag använde 1,5 mm på mandolinen.
Lägg lökskivorna i en sil och salta ganska rikligt. Jag har upplevt att rödlök ibland är väldigt beskt och saltet drar ur det beska.
Dela tomaterna och skär ut kärnhuset.
Strimla tomaterna.
Skölj bort saltet av löken. Använd rikligt med vatten.
Rör ihop tomatstrimlor och lökringar.
Peppar och ringla över olivolja.
Servera med kokt potatis och tomatsallad.
Servera med kokt potatis och tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar