onsdag 28 mars 2012

Fruktsallad


Huvudvärk och yrsel i en hel vecka nu och jag börjar tröttna. Idag är det extra tungt.

Varit i Karlshamn och beställt kantsten till gubbens projekt. Det som från början bara var en stödmur har blivit lite större.

Nu har han förutom mur och uteplats bestämt att gräva upp runt om och lägga sten samt singel/natursten. Kantstenen jag beställde idag ska ligga närmast gräsmattan så det ska underlätta klippningen.

I singel/naturstenen ska det placeras krukor istället för massa rabatter. Jag orkar inte sköta rabatterna längre och mår väldigt dåligt av att se dem gro igen. Detta var en snällt initiativ av gubben.

Han fortsätter även utgrävningen runt huset så det blir lättare att klippa gräset.

Tur att det enda jag behövde ta med mig hem var täckväv. Resten hämtas i morgon av en lastbil och levereras hem till tomten.

Jag har också beställd mer stenmjöl/grus till tomten. Jag fick rätt i min misstanke att det lastbilslass som levererades inte skulle räcka till hela gårdsplanen och vägen upp.

Sedan återstår arbetet med uteplatsen. Gubben frågade om jag ville hjälpa till och snickra och självklart gör jag det. Jag tycker ju det är kul. Nackdelen är att jag inte orkar så mycket. Men det blir nog bra.

Ser fram emot att få en uteplats med möbler och grillplats. Längtat efter det ända sedan vi bodde i lägenhet för 17 år sedan.

Nu har Maja gjort lite fruktsallad. En perfekt avslutning på hennes Hemkunskapsuppgift.

Fruktsallad och kaffe i soffan med en värkande kropp. Kanske orkar jag ner och hänger tvätt. Kanske inte. Den finns kvar i morgon.

Sköt om er alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar