Ska jobba ikväll men innan dess är det möte med Magda i skolan. Så maten måste var färdig lite tidigare idag. Därför passar det bra med paj.
Jag gör dubbel sats och två pajer. Äts det inte upp idag är det bra att ha i gubbens matlåda i morgon och lunch till mig. Om jag nu kommer ihåg att äta den. Har en konstig förmåga att glömma bort att äta.
150 gram smör
3 dl mjöl
1-3 msk vatten
Fyllning:
400 gram köttfärs
2 vitlöklyftor
1 röd lök
1 paprika
1/2 dl soltorkade tomater
1 paket fetaost
1 tsk basilika
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
150 gram smör
3 dl mjöl
1-3 msk vatten
Fyllning:
400 gram köttfärs
2 vitlöklyftor
1 röd lök
1 paprika
1/2 dl soltorkade tomater
1 paket fetaost
1 tsk basilika
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
Rör ihop ingredienserna till pajdegen.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Tryck ut degen i en smord pajform.
Förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
Hacka lök och vitlök.
Hacka lök och vitlök.
Tärna paprika och fetaost.
Hacka soltorkade tomater.
Hacka soltorkade tomater.
Stek köttfärs, löken och vitlöken.
Krydda och ta bort från värmen.
Krydda och ta bort från värmen.
Blanda ner paprika och fetaost.
Lägg köttfärsblandningen i pajskalet.
Vispa ihop äggstanning och häll över pajen.
Gratinera i ugn i 200 grader ca 25-30 minuter.
Gratinera i ugn i 200 grader ca 25-30 minuter.
Servera med sallad och tzatziki.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar