torsdag 1 mars 2012

Nötfärs- och rotfruktssoppa


Oj då, vart tog tiden vägen idag? Kom plötsligt på att jag hade ett möte innan jobbet och att jag skulle vara där redan klockan 14 så där flög ytterligare minuter genom fönstret.

Fläskfilégratängen jag hade planerat för hinns inte med eftersom jag hade glömt kvar filén i frysen. Så snabbt till affären och skrapade ihop lite saker. Trolla med knäna.

700 gram nötfärs
4 potatis
3 morötter
1 palsternacka
250 gram rotselleri
1 gul lök
2 buljongtärningar
1 liter vatten
2 msk ketchup eller tomatpure
1/2-1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 lagerblad

Fräs färsen.
Skär rotfrukter och lök i mindre bitar.
Tillsätt allt i en gryta.
Krydda och häll på vatten.
Tillsätt ketchup.
Koka upp och låt koka tills rotfrukterna är genomkokta ca 15 minuter.

Servera med tunnbrödsrulle med vitlök- och örterost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar