måndag 19 mars 2012

Toscapäron


Päronen jag köpte i går var väldigt mjuka så gubben räddar dem genom att göra toscapäron. Åh, vad skalen doftade när jag stod och hackade mandel. Svenska päron. Odlade bara några kilometer från mitt kök. Det är lokalt det.

4-6 päron

Toscasmet:
2 dl sötmandel
100 gram margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Skala päronen och skär dem i halvor och kärna ur.
Lägg dem i ugnsfast form.
Hacka mandeln.
Smält margarin och tillsätt mandel, socker, mjöl och mjölk.
Låt sjuda några minuter.
Fördela toscasmeten över päronen.
Grädda i ugnen 220 grader till ytan fått vacker färg och päronen känns mjuka.

Servera med vispad grädde. Vi hade ingen glass annars hade det varit gott till.

4 kommentarer:

  1. Det där ser väldigt gott ut. Mums.
    Klart att man ska fråga och du har fått några svar.

    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var riktigt mums. Men tog absolut mindre grädde än gubben. Hans päron badade. :-D Fattar inte hur han lyckades trycka ner två portioner.

      Radera
  2. Toscapäron är så gott! Pensinärerna på jobbet fick det ofta förr, men nu får dem "bara" konserverade päron.. Tänker varenda gång att det vore så lätt att bara lägga på After Eight eller lite toscasmet, men det är ju inte jag som lagar maten... Får snart öppna munnen och säga till köket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska göra. Som gammal har man rätt till lite lyx. Åh, så gott med After Eight på. Så enkelt och så gott. Tycker du ska tipsa köket. De kanske bara gått i stå. Vanor kan vara lätta att fastna i. De i köket kanske behöver lite input och uppskattning.

      Radera